След месеци на нулев интерес за ваксина срещу коронавируса пред РЗИ-Пловдив

...
След месеци на нулев интерес за ваксина срещу коронавируса пред РЗИ-Пловдив
Коментари Харесай

Опашки пред РЗИ-Пловдив, стотици хора чакат за бустерни дози

След месеци на нулев интерес за ваксина против коронавируса пред РЗИ-Пловдив има опашки от искащи. 
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 31760
„ Аз прекарах този грип и не искам да съм в положението, в което бях. Сложих си непринудено двете ваксини. И в този момент е време да си сложа и бустерната доза, тъй като случаите се покачиха. Аз съм учител и имам контакти с доста хора – освен студенти и сътрудници. Не искам да ги подложа на риск: аз тях да заразя или те мен да заразят ", изясни претекста си една от чакащите.

Два са кабинетите в РЗИ-Пловдив, които работят сега. Д-р Милена Панайотова, шеф на Отдел „ Протиовепидемичен надзор ”, споделя: „ Интересът към имунизацията се възвърна след 26 юни, когато беше разрешено слагането и издаването на документ за втора бустерна доза. Едноцифрено е цифрата на хората, които идват за първа и втора ваксина. Трицифрено е за искащите да си слагат четвърта доза ".

По думите на Панайотова през вчерашния ден са минали 190 индивида. От тях десетима са били за 1-ва и 2-ра доза, а всички останали - за 3-та и 4-та. Това са най-вече хора в преклонна възраст и с хронични болести.

Бустерната доза се слага като всички останали - на здрави хора, посочи доктор Панайотова.

Освен РЗИ, в Пловдив има още три ваксинационни центъра. Работното време е от 9 до 16 часа всеки работен ден. Всеки може да се имунизира и при персоналния си доктор. 

В момента в региона хора с ковид са приети в три болници – в Пловдив, Асеновград и Карлово. Повечето инфектирани се лекуват в домашни условия.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР